Potatispuré

Innan jag provade på att göra egen puré så tänkte jag att det är lite överambitiöst och överskattat, men efter detta enkla recept så fick jag mersmak! Superlätt! 

Första smakportionen av potatispurén som jag gav till Elin hade lite för tjock konsistens, så jag valde att späda ut nästa portion med lite vatten och då blev det mycket lättare för Elin att få i sig purén. Nu ligger det en iskubsform med potatispuré (outspädd) i frysen, perfekt nu när vi håller på att introducera mat genom lite smakportioner! 

Jag använde:
  • 3 potatisar 
  • Några klickar smör
  • Ca 60 ml bröstmjölk (ersättning om du inte ammar)
  • (+ vatten att späda ut med)

Såhär gjorde jag: 
  • Skala potatisen och koka den hel 
  • Mosa potatisen med en gaffel tillsammans med smöret
  • Blanda i bröstmjölk/ersättning
  • Späd ut med vatten om det behövs 
Här är orginalreceptet som jag utgick från: https://www.tasteline.com/recept/potatispure-for-bebisar/ 








Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0